czwartek, 11 kwietnia 2013

Świderki ze szpinakiem i serem pleśniowym


Zazwyczaj w tej wersji jadam tagliatelle lub penne no i fetę a nie ser pleśniowy, jednak w domu mam kilka paczek makaronu świderkowego, więc na wszelkie sposoby próbuję go wykorzystać. 
To danie w wersji z fetą jest bardziej wyraziste w smaku i osobiście nie potrzebuję go już doprawiać, jednak przy tym serze pleśniowym który wykorzystałam zdecydowanie trzeba użyć przypraw, minimum podstawowych- sól i pieprz, ale odrobina słodkiej papryki chyba także nie zaszkodzi :)


Składniki:
makaron
szpinak
ser pleśniowy
sól
pieprz
słodka papryka

Sposób przygotowania:
Gotuję makaron w osolonej wodzie,  na patelni smażę szpinak, dodając pokrojony w kostki ser pleśniowy, ugotowany makaron wrzucam na patelnie, dodając jeszcze odrobinę sera. Wszystko doprawiam, czekam aż ser rozpuści się do końca no i gotowe :)

Szybkie, proste, smaczne :)

SMACZNEGO KOCHANI!!!

Sysia

9 komentarzy:

  1. mniami!:) tak tak siostra fotograf,pewnie ze jej przekaze hehe:)
    pozdrawiam:*

    OdpowiedzUsuń
  2. MMm wygląda bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rany. Naprawdę cudeńko - kiedyś sobie takie ugotuję. I jeszcze z serkiem pleśniowym - po prostu uczta dla zmysłów! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubie swiderki i tez je czasem robie z plesniowym serem. Pycha:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowicie i wygląda i jest taki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam ser pleśniowy do makaronu :) Ze szpinakiem także świetnie się komponuje.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz! :) Jeśli komentujesz anonimowo, to bardzo proszę podpisz się imieniem, chętnie także odwiedzę Twojego bloga, jeśli podasz adres:)